Kylling og sauce med bambusskud
45 min

Kylling og sauce med bambusskud

Kyllingestykker dyppet i dej og dybstegt, som man bl.a. kender det fra Kina.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling og sauce med bambusskud

Kyllingestykker dyppet i dej og dybstegt, som man bl.a. kender det fra Kina.

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk rapsolie

Sauce med bambusskud

  • 1 dåse bambusskud i skiver
  • ¼ liter sur-sød sauce
  • 150 g friske bønnespirer
  • 1 rød peberfrugt i tynde, korte strimler
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter rapsolie
  • 500 g kyllingeinderfileter i mundrette strimler
  • ½ tsk fint salt
  • 4 blade af kinakål

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.

Sauce med bambusskud

Lad bambusskuddene dryppe af i en sigte. Kom sur-sødsauce, bambusskud, bønnespirer, peberfrugt, eddike og salt i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og smag den til.

Varm imens olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Drys kyllingekødet med salt og del det i 4 portioner. Vend en portion kød i dejen og kom derefter stykkerne i olien. Steg dem i ca. 3 min. - vend af og til. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Steg resten af kyllingekødet på samme måde.

Læg kålblade fyldt med ris på tallerkener. Server straks sammen med de dybstegte kyllingestykker og sauce med bambusskud.

Tip

Kyllingestykkerne kan dybsteges lidt i forvejen. Kog stykkerne i olie i ca. 2 min. Varm dem i ovnen inden serveringen - ca. 3 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne ret med sur-sød sauce skal serveres en frisk hvidvin med lidt sødme: riesling evt en kabinett fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling