Laks med hummerkrymmel

En virkelig flot og lidt glamourøs lakseanretning med en fantastisk sauce.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks med hummerkrymmel

En virkelig flot og lidt glamourøs lakseanretning med en fantastisk sauce.

Antal portioner

'Hummerkrymmel'

  • 1 kogt hummer
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 8 laksefileter uden skind og ben
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Tilbehør

  • 640 g vilde ris (ca. 8 dl)

Fremgangsmåde:

"Hummerkrymmel"

Bræk halen og kløerne af hummeren. Bræk skallen af halen. Giv hummerkløerne et slag med en kødhammer eller brug en nøddeknækker. Bræk skallerne af, så der kun er hummerkød tilbage. Skær hummerkødet fra halen og kløerne i mindre stykker. Bland hummerkødet med limeskal og persille. Stil "hummerkrymlet" tildækket i køleskabet indtil servering.

Fordel laksefileterne i et ovnfast fad. Drys dem med salt og peber og steg fileterne midt i ovnen.

Sauce

Rør imens 1 spsk fraiche og 1 spsk mel sammen til en jævning. Rør det i resten af fraichen og de øvrige ingrediesner. Bring blandingen i kog, og lad saucen koge i 3 min under omrøring. Smag til.

Hæld lidt sauce ud over laksefileterne og drys med lidt "hummerkrymmel". Server straks sammen med vilde ris.

Stegetid

15-17 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print