Letrimmet laks med peberrod
45 min

Letrimmet laks med peberrod

Det har en god effekt at rimme laksen - den bliver ekstra saftig og god.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Letrimmet laks med peberrod

Det har en god effekt at rimme laksen - den bliver ekstra saftig og god.

Antal portioner
  • 500 g skind og benfri laksefilet
  • 1 liter vand
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk revet peberrod
  • dildkviste

Tilbehør

  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx bønner og broccoli
  • 1 kg kogte kartofler, fx som kartoffelsne

Fremgangsmåde:

Læg laksen i et ovnfast fad. Bland vand, salt og sukker og hæld det over fisken - det skal dække laksen. Lad fisken trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Hæld lagen bort og bag fisken midt i ovnen. Bland fløde, peber, dild og citronsaft sammen og hæld det over laksen efter ca. 10 min. af bagetiden og bag laksen færdig. Rør saucen godt sammen inden serveringen.

Drys laksen med peberrod og dildkviste. Server med kogte grøntsager og kogte kartofler presset som sne, fx gennem en grovmasket sigte.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print