Oksefrikadeller og krydret bulgur
45 min

Oksefrikadeller og krydret bulgur

Bulgur, spidskommen, abrikos er nogle af de ingredienser i denne fedtfattige opskrift på oksefrikadeller og krydret bulgur der leder sanserne mod varmere himmelstrøg.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefrikadeller og krydret bulgur

Bulgur, spidskommen, abrikos er nogle af de ingredienser i denne fedtfattige opskrift på oksefrikadeller og krydret bulgur der leder sanserne mod varmere himmelstrøg.

Antal portioner

Oksefrikadeller

  • ½ tsk hele spidskommen
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 200 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel

Krydret bulgur

  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 4 dl appelsinjuice
  • 320 g grov bulgur (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g friske grønne asparges i ca. 3 cm stykker
  • ½ liter kogende vand
  • 100 g tørrede abrikoser i strimler
  • ½ dl plukket bredbladet persille
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Oksefrikadeller

Knus spidskommen i en morter eller hak det. Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt spidskommen og de øvrige ingredienser og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet.

Krydret bulgur

Bring bouillon og juice i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt bulgur, løg, kanel og salt. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom aspargesstykkerne i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad aspargesene trække i ca. 1 min. og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Vend asparges, abrikoser og persille i bulguren og smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til 16 frikadeller. Steg dem ved kraftig varme i ca. 6 min. og derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til.

Anret den krydrede bulgur i et stort varmt fad og læg frikadellerne herpå.

Tip

Grønne asparges kan ersattes af forårsløg, sukkerærter eller squash - i mindre stykker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 22 %
Print