Tunmousse
Bedømmelse (22)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Tunmousse

Den kendte og elskede tunfiskemousse....men nu i en meget lettere version - så kan du selv vælge.

Antal portioner
  • 2 dåser tun i vand (185 g)
  • 3 blade husblas
  • 3 dl Karolines Køkken® Fromage frais 0,3%
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 14 tsk cayennepeber
  • 1 12 tsk groft salt

Pynt

  • brøndkarse
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g grøn salat
  • både af citroner
  • 150 g ristet flutes i skiver

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend Fromage Frais, citronsaft, cayennepeber og salt i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Ved serveringen

Anret på tallerkener den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand. Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber.

Tip

Moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 51 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 12 %
  • Alkohol: 0 %