Risalamande

Risalamande produceres kun fra oktober måned og julen over. På Slagelse Mejeri produceres der risalamande 24 timer i døgnet fra starten af november, og til julen er overstået.

Risalamande fremstilles af de velkendte hovedingredienser – frisk mælk, frisk fløde, grødris, sukker og mandler. Men selve fremgangsmåden er dog lidt anderledes end i et privat køkken. Mandlerne er med fra starten, når grøden bliver kogt. Når grøden er kølet af, tilsættes frisk pisket flødeskum til grøden.

Såvel opskriften på Arlas risalamande som produktionsanlægget stammer fra IRMAs gamle mejeri i Kongstedlund. Da MD Foods overtog Kongstedlund i 1989, flyttede det hele med til Slagelse Mejeri.

Kirsebærsovsen leveres af en ekstern leverandør og indeholder ægte cognac – fuldstændig som i "IRMA tiden”.

Værner om produktet
Risalamande fra Slagelse Mejeri er fremstillet af friske råvarer med et minimum af tilsætningsstoffer. Men det kan være svært at kæmpe mod tidens krav om øget holdbarhed. Supermarkedskæderne vil have friske varer, men samtidig skal produkterne have lang holdbarhed. Der er ingen konserveringsmidler i risalamanden, hvilket giver en holdbarhed på 14 dage. Ved brug af tilsætningsstoffer vil holdbarhedsperioden kunne forlænges til ca. 30-35 dage, men på Slagelse Mejeri er man imod lang holdbarhed, da risalamanden smager bedst frisklavet.

Kløver® risala­mande

Prøv vores færdiglavede risalamande fra Kløver®

Gå til produkter