Caesar salat

Prøv denne lækre caesar salat. Kan serveres som forret, hovedret eller snack.
Fryseegnet
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Caesar salat

Prøv denne lækre caesar salat. Kan serveres som forret, hovedret eller snack.

Antal portioner

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk olivenolie
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille knust hvidløgsfed
  • 1 tsk dijonsennep
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostechips

Croutoner

  • 100 g franskbrød i bidder
  • ½ spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Dressing

Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker. Blend dressingen ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. eller til den er lys og cremet. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ostechips

Fordel 12 små portioner ost (a ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir. Hver portion skal spredes godt ud. Bag ostechipsene midt i ovnen til de har en lys, gylden farve.

"Croutoner"

Vend brød og olie sammen på en plade med bagepapir. Rist de små stykker brød midt i ovnen - vend dem 1-2 gange undervejs.

Ved serveringen

Anret salatbladene i store dybe tallerkener - riv evt. de største salatblade i mindre stykker. Fordel ostechips, "croutoner", ost og lidt dressing på salaten. Server straks sammen med resten af dressingen.

Tips

Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og pisk dressingen lys og cremet med et piskeris eller en håndmixer. Ostechips kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen i ca. 3 min. ved 200°.

Bagning af ostechips

Ca. 6 min. ved 200°.

Ristning af "croutoner"

Ca. 10 min. ved 200°.

Tips

Ostechipsene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 70 %
Print