Nutellaboller
60+ min

Nutellaboller

Godt alternativ til boller med creme - et sikkert hit til børnenes fastelavnsfest.
Fryseegnet
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nutellaboller

Godt alternativ til boller med creme - et sikkert hit til børnenes fastelavnsfest.

12 boller pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 525 g hvedemel
  • 4 spsk nøddecreme, fx Nutella

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur og
  • hakkede hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne lidt flade og læg 1 tsk nøddecreme på hver. Saml dejen om fyldet og læg bollerne, med lukningen nedad, på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne og bag dem næstøverst i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur og hakkede nødder.

Tips

Bollerne kan bruges som fastelavnsboller, pynt fx med sorte papkatte.

Dejen kan også formes til 12 horn. Del dejen i 2 portioner og rul hver ud til en plade (ca. 32 cm i diameter). Skær hver plade i 6 trekanter og rul dem sammen om fyldet.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Fryses uden glasur. Tøes op på køkkenbordet og lunes inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 31 %
Print