Ristede rodfrugter

Lækre spicy rodfrugter i ovn med chili, spidskommen eller ingefær.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ristede rodfrugter

Lækre spicy rodfrugter i ovn med chili, spidskommen eller ingefær.

Antal portioner
  • 400 g kartofler
  • 400 g rodfrugter, fx gulerod, pastinak, persillerod, rødbede
  • 1½ tsk hele spidskommen
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • stødt chili
  • paprika

Tilbehør

  • 550 g kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 225 grader. Kartoflerne børstes rene og skæres i både. Skræl rodfrugterne, og skær dem stykker på størrelse med kartoflerne. Hæld det hele over på en bradepande - dækket med bagepapir. Svits spidskommen og chilipeber i smørret, kom saltet i, og hæld blandingen over rodfrugterne. Rør rundt og steg i midten af ovnen i ca. 30 minutter.

Serveres med fraiche - krydret med chili og paprika efter smag - til kyllingefilet.

Tip: VIl du variere retten, kan du skifte spidskommen ud med 1 spsk frisk, revet ingefær eller 1 tsk stødt ingefær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 41 %
Print