Safranruder
60+ min

Safranruder

En rigtig nem opskrift. Dejen hældes blot ud på bagepladen, bag - og nyd!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safranruder

En rigtig nem opskrift. Dejen hældes blot ud på bagepladen, bag - og nyd!

2 stykker pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

Fyld

  • 150 g revet ren, rå marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 1 dl mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt kvark og salt. Bland safran, kardemomme, sukker og mel og rør blandingen i væsken. Slå dejen sammen til den føles smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min. Læg et stykke bagepapir i en bradepande og bred dejen ud på bagepapiret til den måler (ca. 25 x 35 cm).

Fyld

Rør marcipan og smør sammen og smør blandingen ud på dejen. Drys med mandelsplitter og lad kagen hæve tildækket i ca. ½ time. Bag kagen midt i ovnen og lad kagen køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Bordeaux, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux vil være rigtig god her, fx en sauternes eller monbassillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan