Grydestegt gråand og jordskokcreme
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Grydestegt gråand og jordskokcreme

Sprød og saftig vinteranretning.

Antal portioner
  • 2 gråænder (ca. 800 g)
  • 1 dl små kviste af persille
  • 10 g smør

Blommechutney

  • 6 blommer
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 1 spsk grofthakkede friske timianblade
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker

Jordskokcreme

  • 400 g skrællede jordskokker
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk friske timianblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartoffel
  • 400 g dampede haricots verts

Skyl, rens og tør gråænderne. Fyld dem med persille og krydr dem med en blanding af 2 tsk groft salt og friskkværnet peber. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde og brun ænderne - én ad gangen ca. 3 min. på alle sider. Læg ænderne i gryden og lad dem stege ved svag varme og under låg i ca. 45 min. - vend dem af og til. Tag dem op og hold dem varme. Gem skyen.

Blommechutney

Bag imens blommerne i et ovnfast fad midt i ovnen. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter løgene i ca. 3 min. Tilsæt timian, sukker og balsamico. Tag stenene ud af blommerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i panden sammen med løgene og lad chutneyen sautere ved svag varme i ca. 4 min. Tilsæt ½ tsk groft salt og friskkværnet peber og smag til.

Jordskokcreme

Kog jordskokkerne i letsaltet vand i ca. 15 min. - eller til de er møre. Hæld jordskokkerne til afdrypning og bring imens fløden i kog i gryden. Blend jordskokker, timian og fløde med en stavblender. Tilsæt ca. 2 spsk stegesky, ½ tsk groft salt og friskkværnet peber. Smag til.

Ved serveringen

Del ænderne i mindre stykker og anret dem på et fad sammen med bønnerne. Server straks sammen med jordskokcreme, blommechutney og kartofler.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 0 %

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

Rødvin med fylde og sødme, fx en chateauneuf-du-pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til gråand