Gratinerede svampe med vagtelspejlæg

Perfekt brunchret! Ost, æg, grøntsager, rugbrød og laks - der mangler blot en stor kop kaffe...uhm!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede svampe med vagtelspejlæg

Perfekt brunchret! Ost, æg, grøntsager, rugbrød og laks - der mangler blot en stor kop kaffe...uhm!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 450 g grofthakkede markchampignoner
  • 100 g skyllede babyspinatblade
  • 2 tsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 skiver røget laks
  • 200 g ristet rugbrød

Pynt

  • kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt svampene og svits i ca. 8 min., eller til de er gyldne. Vend spinat, timian, salt og peber i. Svits i yderligere ca. 1 min. og smag til.

Fordel svampeblandingen i 6 smurte ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl). Skær osteskiverne i facon så de passer til skålene. Skær et hul midt i hver osteskive - hullet skal have en diameter på ca. 3 cm. Læg først det fraskårne ost på grøntsagerne og derefter osteskiverne. Slå et vagtelæg ud i hvert hul. Gratiner svampene midt i oven.

Ved serveringen

Anret laks og ristet rugbrød på tallerkener og sæt en skål med svampe på hver. Server straks.

Tip

Skålene med de svitsede svampe og ost kan stå klar i køleskabet i ca. 4 timer, så man blot mangler at slå æg ud og gratinere. Svampene skal gratineres 1-2 min. ekstra, hvis de kommer direkte fra køleskabet.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 38 %
Print