Honningristet pære- og blommesalat
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Honningristet pære- og blommesalat

Denne sommer- og efterårssalat passer perfekt til en lun grillaften.

Antal portioner

Krydrede valnødder

  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 2 finthakkede forårsløg
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Honningristet pære- og blommesalat

  • 2 modne pærer
  • 4 modne søde blommer
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 50 g skyllet rucolasalat
  • 50 g skyllede babyspinatblade
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g flutes

Krydrede valnødder

Hak valnøddekernerne og osten groft. Bland det sammen med forårsløg, basilikum og limesaft. Stil de krydrede valnødder tildækkede i køleskabet i mindst 15 min.

Honningristet pære- og blommesalat

Fjern kernehuse og sten fra frugterne og del dem i både. Varm halvdelen af olien i en pande og rist pærestykkerne ved svag varme i ca. 4 min. - vend dem af og til. Tilsæt halvdelen af honningen og lad den smelte omkring frugten under omrøring. Læg pærerne på en tallerken og tilbered blommerne på samme måde med resten af olien og honningen. Fordel rucola og babyspinat på tallerkener sammen med de krydrede valnødder, den ristede frugt, balsamicoeddike og friskkværnet peber. Server flute til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %