King Kong Kage
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

King Kong Kage

Kagen er med junglens bananer, appelsiner og nødder - lige som King Kong ville elske den.

Antal portioner

24 stykker pr. kage

  • 2 12 dl Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 300 g sukker (3 12 dl)
  • 3 æg
  • 400 g hvedemel (6 34 dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 5 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 3 bananer
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk sukker

Pisk fedtstof og sukker godt sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Tilsæt forsigtigt appelsinskal og mandler. Beklæd en lille bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Skræl bananerne, skær dem i mindre stykker og vend dem hurtigt med appelsinsaft. Læg bananstykkerne på dejen og bag kagen midt i ovnen. Drys efter ca. ½ time overfladen med sukker og bag kagen færdig, stadig midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tip

Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 23700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: