Dobbelt cheesecake med hindbærcoulis

Dejlig cheesecake med klassisk kiksebund, bagt cheesecake og frisk flødeostfromage. Imellem lagene og på toppen af kagen en frisk hindbærcoulis.
Fryseegnet
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dobbelt cheesecake med hindbærcoulis

Dejlig cheesecake med klassisk kiksebund, bagt cheesecake og frisk flødeostfromage. Imellem lagene og på toppen af kagen en frisk hindbærcoulis.

12 stk. pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 75 g smør
  • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks fx digestive
  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 25 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • evt. lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Bagt cheesecake

Hindbærcoulis

  • 1½ blad husblas
  • 150 g frosne hindbær
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)

Frisk flødeosttopping

Fremgangsmåde:

Bund

Smelt smørret, kom kiks, hasselnøddekerner og chokolade i og bland det godt. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.

Bagt cheesecake

Pisk flødeost og sukker cremet med en elpisker ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning. Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget. Vend cremefraiche og fløde i og til sidst vaniljeekstrakt og citronskal. Hæld blandingen på kiksebunden. Forbag kagen midt i ovnen. Skru ned til 100° og bag den færdig uden at åbne ovnen. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time. Stil kagen på køl, mens du forbereder hindbærcoulis.

Hindbærcoulis

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kog hindbær og sukker ved svag varme ca. 2 min. eller til sukkeret er opløst. Tilsæt husblas og lad coulisen køle lidt af. Fjern ringen fra den bagte cheesecake og rengør ringen. Sæt kagen på et fad og sæt ringen på igen, evt. foret med lagkageplast. Læg halvdelen af hindbærcoulisen på den bagte bund (med ca. 1 cm til kanten) og lad den sætte sig på køl, mens du forbereder fromagen.

Frisk flødeostfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med cremefraiche, æggeblommer, vaniljeekstrakt, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld forsigtigt fromagen over kagen.

Hæld resten af hindbærcoulisen i en sprøjtepose (varm den ganske let, hvis den er blevet for fast) og klip et lille hul. Sprøjt et mønster på kagens overflade og træk det evt. ud til et finere mønster med en pind. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Forbagning

10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

1 time ved 100° - traditionel ovn.

Tips

Lagkageplast gør, at du får en flot, glat side på kagen, når du løsner ringen og fjerner plasten. Kagen kan sagtens laves uden lagkageplast, så skal du blot køre kanten rundt med en kniv inden du løsner ringen.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 63 %
Print