Hvidløgsdip med sprød grønt

Server som velkomst, et let mellemmåltid eller snacks - varier gerne med sprøde brødsticks.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidløgsdip med sprød grønt

Server som velkomst, et let mellemmåltid eller snacks - varier gerne med sprøde brødsticks.

Antal portioner
  • 450 g friske grønne asparges
  • 200 g gulerødder i stave
  • 85 g grove sprøde brødpinde, fx rugsinni

Fremgangsmåde:

Rør flødeost sammen med mælk, basilikum, salt og peber. Rør hvidløgsdippen "glat" og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Fjern det nederste, seje stykke af de grønne asparges ved at knække det af. Skær derefter aspargesene i ca. 7 cm lange stykker. Læg aspargesstykkerne i en flad skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i ca. 1 min., hæld vandet fra og brus aspargesene over med iskoldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Spis asparges, gulerødder og brødpinde sammen med hvidløgsdippen.

Tip

I stedet for flødeost med hvidløg kan man også bruge en flødeost med pikante urter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 52 %
Print