Stenbiderrogn

Stenbiderrogn kaldes også dansk kaviar og er rogn fra stenbideren. Det er et populært alternativ til de prismæssige meget dyrere størrogn, der bruges til ægte kaviar.

Vi har her samlet et udvalg af opskrifter med stenbiderrogn. Men først et par tips til rensning: Frisk stenbiderrogn kan købes i hinder. Fjern de største hinder og læg resten af rognen i en stor skål med iskoldt vand. Pisk kraftigt med et metalpiskeris til hinderne slipper og sætter sig på piskeriset. Hæld rognen i en sigte og lad den dryppe af. Vend den med salt og lad den trække koldt et par timer. Serveres kold.

Den lille, lækre stenbiderrogn med den store smag kan bruges i mange forskellige anretninger. Blinis med stenbiderrogn er en lækker delikatesse, som du fx kan servere til forret. Du kan også bruge den i en salat, sammen med de lidt større hønseæg, i sushi eller på et stykke højtbelagt smørrebrød. Find inspiration herunder i vores opskrifter med stenbiderrogn. Velbekomme!

Aktuelle opskrifter