Græskarlasagne med thaikrydderier
1 timer

Græskarlasagne med thaikrydderier

En spændende og lidt anderledes lasagne i flotte gyldne farver.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarlasagne med thaikrydderier

En spændende og lidt anderledes lasagne i flotte gyldne farver.

Antal portioner
  • 400 g fintrevet græskar, fx hokaido
  • 2 fintrevne, uskrællede æbler
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 stort knust hvidløgsfed
  • 1½ tsk groft salt
  • 12 tørrede lasagneplader, fx fuldkorn
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 dl friske korianderblade, fintstrimlet bredbladet persille eller en blanding af begge dele

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx skinkeschnitzler, hakkebøffer eller kyllingefilet

Fremgangsmåde:

Bland græskar, æbler, kokosmælk, limeskal, -saft, chilisauce, hvidløg og salt. Del blandingen i 4 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 4 x 20 x 30 cm): En portion græskarblanding, 4 lasagneplader og 150 g hytteost. Gentag endnu 2 gange - og slut med den sidste portion græskarblanding. Dæk lasagnen med alufolie og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. Fjern folien og bag i yderligere ca. 20 min. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Pynt lasagnen - som er ret skærefast - med koriander- eller persilleblade og server den sammen med det stegte kød.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %
Print