Rosenkålssalat med ristede butterbeans
60+ min

Rosenkålssalat med ristede butterbeans

De ristede butterbeans er meget lækre og sammen med avocadoen og granatæblekernerne giver de dejligt bid i salaten. Snit rosenkålen fint, så bliver den virkelig delikat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosenkålssalat med ristede butterbeans

De ristede butterbeans er meget lækre og sammen med avocadoen og granatæblekernerne giver de dejligt bid i salaten. Snit rosenkålen fint, så bliver den virkelig delikat.

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g tørrede butter beans
  • 1½ liter vand til iblødsætning
  • 1 liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Rosmarindressing

  • 400 g rosenkål i meget tynde skiver
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 1 avocado i lange skiver (ca. 200 g)
  • 200 g kerner fra granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 friske rosmarinkviste
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g groft brød

Fremgangsmåde:

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 40 min. og hæld vandet fra.

Rosmarindressing

Vend alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Vend den rå rosenkål med appelsinsaft og salt og lad den trække i ca. 15 min. Læg kålen på et fad og fordel avocado og granatæblekerner hen over.

Lad olie tilsat rosmarinkviste blive varm i en pande. Tilsæt de tørre, varme bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Fjern rosmarinkvistene og drys bønnerne med salt. Fordel de lune bønner på rosenkålssalaten og server med rosmarindressing og groft brød.

Tip

Du kan bruge butterbeans fra dåse. De er noget blødere i konsistensen, end de tørrede. Beregn 2 dåser - skyl og tør bønnerne godt, inden du rister dem.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 82,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %
Print