Sønderjysk Snysk
45 min

Sønderjysk Snysk

Klassisk ret med sprødstegt flæsk og kogte kartofler med grøntsager i mælkesauce.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sønderjysk Snysk

Klassisk ret med sprødstegt flæsk og kogte kartofler med grøntsager i mælkesauce.

Antal portioner
  • 5 gulerødder i små tern
  • 1 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g bælgede eller optøede, frosne ekstrafine ærter

Snysk

  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1½ dl sødmælk
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl hakket frisk kruspersille

Pynt

  • friske kviste af kruspersille

Hertil

  • 500 g stegeflæsk i skiver - sprødstegt
  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Kom gulerødderne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt ærterne og kog dem, uden låg, i ca. 1 min. Tag 3 dl af kogevandet fra og hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte.

Snysk

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen i ca. 2 min. Pisk de 3 dl kogevand i lidt efter lidt. Pisk mælken i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend ærter, gulerødder, salt og peber i og smag stuvningen til. Vend den hakkede persille i og server straks med sprødstegt flæsk og kogte kartofler.

Tips

Hvis du vil gemme en rest stuvning med persille i, så kog stuvningen godt igennem og køl den derefter hurtigt af. Persillen kan også serveres til stuvningen i en lille skål for sig.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print