Karrysauce til kylling og basmatiris
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Karrysauce til kylling og basmatiris

Karrysauce, kylling og ris - en herlig smagskombination som vist aldrig går af mode.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 25 g smør eller andet fedtstof
  • 2 12 tsk ostindisk karry
  • 12 tsk groft salt

Karrysauce

  • 25 g smør eller andet fedtstof
  • 6 store fed hvidløg i skiver
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 12 liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%
  • 1 tsk mildt chilipulver, fx ancho
  • 12 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 600 g frosne sukkerærter

Tilbehør

  • 4 dl løse ris, fx basmatiris

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Brun kyllingefileterne ½ min. på hver side. Steg dem færdige ved svag varme i 12 min. - vend kødet af og til. Drys med salt. Tag kyllingefileterne op og lad dem hvile tildækket i 10 min.

Karrysauce

Tør panden af og smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og karry i ½ min. Tilsæt Hvid MælkeSauce, chili og salt. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i 1 min. Smag til.

Hæld det kogende vand over ærterne og lad dem stå i 1 min. Hæld vandet fra og spis sukkerærterne til kylling, karrysauce og ris.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 11520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 22 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: