Æblesnitter med vaniljeskum

Lækker æblekage forklædt som en rugbrødsmad - serveret med iskold vaniljeskum. Kan laves hele året, men smager ekstra dejligt med danske æbler, når de er i sæson.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblesnitter med vaniljeskum

Lækker æblekage forklædt som en rugbrødsmad - serveret med iskold vaniljeskum. Kan laves hele året, men smager ekstra dejligt med danske æbler, når de er i sæson.

Antal portioner

Mørdej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • 100 g koldt smør i stykker

Fyld

  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 æbler fx summerred
  • 2 spsk ahornsirup

Vaniljeskum

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • evt. ahornsirup

Fremgangsmåde:

Mørdej

Bland mel, kardemomme og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Fyld

Vend limeskal, -saft og ahornsirup sammen. Halver æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i tynde skiver på tværs og vend dem i limeblandingen.

Rul, på et meldrysset bord, mørdejen ud ca. 20 x 30 cm. Del dejpladen i 6 stykker (a 10 x 10 cm) og læg dem på en plade med bagepapir. Forbag bundene midt i ovnen. Lad dem køle lidt af. Skru op for ovnen.

Tag æblerne op af limeblandingen og læg dem taglagt på de forbagte bunde. Bag æblesnitterne færdige midt i ovnen.

Vaniljeskum

Vend flødefraiche, flormelis og vanilje godt sammen. Pisk blandingen til et let skum fx med en håndmikser og smag til.

Pensl de lune æblesnitter med ahornsirup og pynt med citronmelisseblade. Server med flødefraicheskum.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 61 %
Print