Bagt græskar med ristede solsikkekerner

Græskar bliver møre og milde efter en tur i ovnen - lækkert tilbehør til de fleste stykker kød.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt græskar med ristede solsikkekerner

Græskar bliver møre og milde efter en tur i ovnen - lækkert tilbehør til de fleste stykker kød.

Antal portioner
  • 1 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Skræl græskarret, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarkødet i ca. 4 cm stykker. Vend dem med olie og salt. Bag dem midt i ovnen - til de er møre

Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle af. Vend de bagte græskarstykker med solsikkekerner, ost og tomater - det gør ikke noget, hvis græskarstykkerne bliver moset lidt. Smag til.

Server evt. græskarret som tilbehør til bagte kyllingelår og kogte kartofler.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 64 %
Print