Fisk indian style
45 min

Fisk indian style

En indisk inspireret fiskeret med masser af kraft i smagen!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fisk indian style

En indisk inspireret fiskeret med masser af kraft i smagen!

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 dl løse ris, fx basmatiris

Fisk indian style

  • 1 frisk ingefær (ca. 5 cm)
  • 500 g filet af victoriafisk - uden skind
  • 10 g smør
  • 3 spsk garam masala
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 6 små finthakkede hvidløgsfed
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • ½ dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 røde æbler i tynde både
  • evt. sukker

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt risene. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene stå, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fisk indian style

Skræl og riv ingefæren. Fjern eventuelle ben fra fisken og skær hver filet i 2 halve. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits garam masala under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og vand og svits ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt salt og de hakkede tomater. Bring retten i kog under omrøring og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt fløde, fisk og æblebåde. Lad retten koge i yderligere ca. 4 min. uden at røre i den. Smag til evt. med lidt sukker.

Smuldr osten let og vend den sammen med koriander. Server blandingen til fiskeretten sammen med lime og ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %
Print