Hokkaidomos med syltede peberfrugter

Sæt kulør på aftenen med denne farverige hokaidomos - en ny og spændende måde at spise kartoffelmos på.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hokkaidomos med syltede peberfrugter

Sæt kulør på aftenen med denne farverige hokaidomos - en ny og spændende måde at spise kartoffelmos på.

Antal portioner

Hokkaidomos

Syltede peberfrugter

  • 10 g smør
  • 3 zittauerløg i tynde halve ringe
  • 2 store finthakkede hvidløgsfed
  • 3 røde peberfrugter i strimler
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1½ spsk æblecidereddike
  • ¾ tsk honning
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret salvie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • ristede græskarkerner

Tilbehør

  • 4 stegte kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Hokkaidomos

Kom græskar og kartofler i en gryde med vand, så det lige dækker, og bring grøntsagerne i kog. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre - gem ca. 1 dl af kogevandet. Mos grøntsagerne og tilsæt madlavningsfløde, kogevand, salt og cayennepeber. Smag til.

Syltede peberfrugter

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt peberfrugt og svits dem med i ca. 2 min. Kom dem i en skål sammen med olie, eddike, honning, krydderurter, salt og peber. Vend det godt sammen og smag til.

Ved serveringen

Anret den varme hokkaidomos på tallerkener sammen med kylling og peberfrugter. Pynt med græskarkerner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 30 %
Print