Kartoffelsalat med grønne asparges

Kartoffelsalat med grønne asparges er en lækker og frisk hovedret, som er nem at tilberede. Samspillet mellem de nye kartofler, de friske grønne asparges og den smagfulde marinade giver en ret der smager himmelsk.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med grønne asparges

Kartoffelsalat med grønne asparges er en lækker og frisk hovedret, som er nem at tilberede. Samspillet mellem de nye kartofler, de friske grønne asparges og den smagfulde marinade giver en ret der smager himmelsk.

Antal portioner

Marinade

  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1½ spsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 2 spsk friske timianblade
  • ¾ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g optøede frosne ekstrafine ærter
  • 1 finthakket salatløg (ca. 50 g)

Hertil

  • 400 g grillstegte kalkunschnitzler
  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 10 min. eller til de er møre. Skær osten i tynde skiver og bræk dem i mindre stykker. Læg aspargesstykkerne i en skål og hæld det kogende vand fra kartoflerne over. Lad aspargesene stå ca. 1 min., hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Damp imens kartoflerne tørre.

Marinade

Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål. Hæld 2 spsk af marinaden over osten og lad den trække tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Vend de varme kartofler i resten af marinaden og lad også dem trække tildækket i køleskabet.

Læg kartofler, ærter og asparges lagvis i et stort, fladt fad. Fordel osten over kartoffelsalaten sammen med det hakkede salatløg.

Tips

Er der kartoffelsalat tilovers, så lad den gøre nytte i madpakken. Læg den i en lille boks og spis den som den er, evt. sammen med et koldt, stegt kyllingelår og brød. Kartoffelsalaten kan tilberedes med broccoli i små buketter i stedet for asparges og med ost i tern i stedet for ost i blok.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print