Ostegratinerede fiskefileter

Med denne opskrift på ostegratinerede fiskefileter er du garanteret en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i rødspættefileter med lækker smag af hvidvin og citronsaft!
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratinerede fiskefileter

Med denne opskrift på ostegratinerede fiskefileter er du garanteret en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i rødspættefileter med lækker smag af hvidvin og citronsaft!

Antal portioner
  • 500 g rødspættefileter
  • 1½ dl tør hvidvin
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g rejer
  • 500 g champignoner
  • 50 g smør
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • evt. lidt friskpresset citronsaft

Gratinering

Pynt

  • rejer

Tilbehør

  • 300 g flutes
  • 300 g grøn, blandet salat

Fremgangsmåde:

Rul fiskefileterne med skindsiden indad. Damp dem i en bredbundet gryde, i hvidvin tilsat salt, ca. 5 min. under låg. Læg fileterne i et ovnfast fad, gem væsken. Drys rejerne over. Skær champignonerne i skiver, og svits dem i smør. Hæld fløde og væske fra dampningen ved, drys mel over. Kog stuvningen lidt ind. Smag til og hæld den over fileterne.

Gratinering

Drys med ost og rasp. Skær smørret i mindre stykker og fordel dem herpå. Gratiner retten øverst i ovnen, til den er gylden.

Gratineringstid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 50 %
Print