Ostegratinerede fiskefileter

Ostegratinerede fiskefileter

1 time
Med denne opskrift på ostegratinerede fiskefileter er du garanteret en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i rødspættefileter med lækker smag af hvidvin og citronsaft!
https://www.arla.dk/opskrifter/ostegratinerede-fiskefileter/

Sådan gør du

Gratinering:

Drys med ost og rasp. Skær smørret i mindre stykker og fordel dem herpå. Gratiner retten øverst i ovnen, til den er gylden.

Gratineringstid:

Ca. 15 min. ved 225°.

  • Rul fiskefileterne med skindsiden indad. Damp dem i en bredbundet gryde, i hvidvin tilsat salt, ca. 5 min. under låg. Læg fileterne i et ovnfast fad, gem væsken. Drys rejerne over. Skær champignonerne i skiver, og svits dem i smør. Hæld fløde og væske fra dampningen ved, drys mel over. Kog stuvningen lidt ind. Smag til og hæld den over fileterne.
Energiindhold for hele retten:

14946 kJ / 3572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

648 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 28,1 % 10,7 g
Kulhydrat: 23,2 % 8,8 g
Fedt: 48,7 % 8,5 g

Ingredienser

500 g Rødspættefileter
1½ dl Tør hvidvin
½ tsk Groft salt
180 g Rejer
500 g Champignoner
50 g Smør
¼ liter Piskefløde
1 tsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
Evt. lidt friskpresset citronsaft
Gratinering
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Rasp
25 g Smør
Pynt
Rejer
Tilbehør
Grøn salat
Flutes