Kylling i yoghurtsauce

Kylling i yoghurtsauce er en lækker indisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage det magre kyllingekød sammen med den krydrede yoghurtsauce.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i yoghurtsauce

Kylling i yoghurtsauce er en lækker indisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage det magre kyllingekød sammen med den krydrede yoghurtsauce.

Antal portioner
  • 2 kyllinger (ca. 1200 g)

Yoghurtsauce

  • 1 frisk grøn chilipeber
  • 1 frisk ingefær (ca. 4 cm)
  • ¼ liter Arla A38® naturel 1,5%
  • 1 lille pillet fed hvidløgsfed
  • 1 tsk mild madraskarry
  • 1 spsk edelsüsspaprika
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Stegte ris

  • 50 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 480 g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
  • 9 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • både af citroner
  • 2 rødløg i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Del hver kylling i 4-6 stykker og fjern skindet. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).

Yoghurtsauce

Flæk chillipeberen på langs. Fjern kernene under rindende vand med en spids kniv. Skræl den friske ingefær. Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed. Hæld saucen over kyllingestykkerne. Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen. Øs saucen over kyllingerne nogle gange under stegningen.

Stegte ris

Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits dem i ca. ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ved serveringen

Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.

Stegetid

Ca. 1 time ved 175°.

Tips

Kyllingestykker med sauce kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 31 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på gewürztraminer-druen vil fungere super godt til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling