Lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner
60+ min

Lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner

Savner du inspiration til en fedtfattig hovedret? Så prøv denne nordisk-inspirede opskrift på lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner. Velsmagende og lækker.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner

Savner du inspiration til en fedtfattig hovedret? Så prøv denne nordisk-inspirede opskrift på lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner. Velsmagende og lækker.

Antal portioner
  • 2 oksebøffer af oksefilet (ca. 300 g)
  • 400 g tørret spaghetti
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 25 g smør
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 100 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 100 g renset rucolasalat
  • ¾ tsk groft salt
  • 75 g let ristede pinjekerner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Frys bøfferne i ca. 1½ time.

Kom spaghetti i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme, uden låg i 8 - 10 min. Pastaen skal have "bid", men ikke være rå. Lad spaghettien dryppe af i dørslag.

Tag imens bøfferne ud af fryseren og skær dem i 1 mm tynde skiver med en skarp kniv. Varm olien i en pande ved kraftig varme. Steg halvdelen af kødet i ca. 3 min.- vend det hele tiden. Tag kødet af panden og steg resten. Kom alt kødet tilbage i panden og skru ned til svag varme. Tilsæt smør, citronskal, ærter, rucolasalat og salt. Varm retten igennem i ca. 2 min.- vend forsigtigt et par gange. Tilsæt pinjekerner og smag til.

Hæld den nykogte spaghetti i en stor varm skål. Anret lynstegt kød med rucola og pinjekerner på spaghettien, og drys lidt ost over. Server resten af osten i en skål ved siden af. Dryp med citronsaft over retten når den er serveret.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %
Print