Pasta med hvidløgssauce og oliven
30 min

Pasta med hvidløgssauce og oliven

Prøv denne lækre opskrift på pasta med hvidløgssauce og oliven. Hvidløgssaucens cremede smag komplimenterer kyllingefileterne og skaber en formidabel ret!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med hvidløgssauce og oliven

Prøv denne lækre opskrift på pasta med hvidløgssauce og oliven. Hvidløgssaucens cremede smag komplimenterer kyllingefileterne og skaber en formidabel ret!

Antal portioner

Tomatdrys

  • 5 tomater
  • 1 dl grofthakket frisk kruspersille
  • 25 g grofthakkede mandler
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g grofthakkede sorte oliven uden sten
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 afpudsede kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 250 g frisk pasta, fx grøn fettuccine
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Tomatdrys

Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i strimler. Kom strimlerne i en skål og vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

Drys kyllingefileterne med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne på begge sider i ca. 1 min. Steg dem færdige ved svag varme i ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag fileterne op og hold dem varme.

Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen i ca. 2 min. Hæld den til afdrypning i et dørslag - gem lidt pastavand.

Bring saucen i kog i gryden og vend den afdryppede pasta heri - tilsæt evt. lidt pastavand hvis saucen bliver for tyk. Smag til.

Ved serveringen

Anret pastaen i varme dybe tallerkener og læg herpå tomatdrys og kylling i mindre stykker.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %
Print