Pasta med karry- og citrongræssauce
45 min

Pasta med karry- og citrongræssauce

Dejlig nem asiatisk panderet med skinkekød, svampe og pak-choi.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med karry- og citrongræssauce

Dejlig nem asiatisk panderet med skinkekød, svampe og pak-choi.

Antal portioner
  • 300 g tørret pasta, fx sløjfer
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 200 g pak-choi (asiatisk kåltype) - eller kinakål

Karry- og citrongræssauce

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 4 gulerødder i mindre stykker
  • 2 tsk grøn karrypasta
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk hvedemel
  • 3 dl vand
  • 1½ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 100 g shiitakesvampe i skiver
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den 10-12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af.

Skær ribberne ud af kålbladene. Skær ribberne i ca. 3 cm lange stykker og den grønne bladdel i tynde strimler.

Karry- og citrongræssauce

Lad imens olien blive varm i en sauterpande. Steg skinkestrimlerne i ca. 3 min. Tag kødet op og hold det varmt. Tilsæt gulerødder, karrypasta og citrongræs og svits i ca. 2 min. Rør melet ud i 2 spsk af vandet. Tilsæt fraichen og resten af vandet. Vend fraicheblandingen sammen med gulerødderne og kog retten ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt kålribber, svampe, salt og peber og kog i yderligere ca. 1 min. Kom de tyndtstrimlede pak-choi-blade i retten sammen med det stegte kød.

Vend den nykogte pasta i citrongræssaucen og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %
Print