Salat med små, lune frokostbrød
1 timer

Salat med små, lune frokostbrød

Perfekt kombination mellem de lune, fyldte brød og den sprøde salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med små, lune frokostbrød

Perfekt kombination mellem de lune, fyldte brød og den sprøde salat.

Antal portioner

Dej

  • 1½ dl vand - lillefingervarmt
  • 25 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fyld

  • 2 finthakkede tomater (ca. 150 g)
  • 1 finthakket rød peberfrugt (ca. 100 g)
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 100 g Karolines Køkken® Pizzaost 24%
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 1½ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 50 g rucolasalat
  • 1 rød peberfrugt i meget tynde strimler (ca. 100 g)
  • ½ agurk i tynde, skrå skiver (ca. 150 g)
  • 300 g kyllingeinderfileter i strimler
  • 10 g smør
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ tsk groft salt

Pensling

  • sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:

Dej

Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem - tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til runde boller. Rul, på meldrysset bord, hver bolle flad til en dejplade (ca. 14 cm i diameter.)

Fyld

Kom de hakkede tomater til afdrypning i en sigte, og lad dem dryppe af til der er ca. 100 g tilbage i sigten. Bland de afdryppede tomater med de øvrige ingredienser. Fordel tomatblandingen på de 12 dejplader. Pensl kanten på dejpladerne med æg og fold forsigtigt hvert stykke dej sammen om fyldet. Tryk kanten godt sammen - pensl med æg og fold den op og ind i små "knæk". Fordel de små "frokostbrød" på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg - specielt kanten - så den ikke åbner sig. Bag "frokostbrødene" midt i ovnen.

Salat

Bland de 2 salater, peberfrugt og agurk i et stort fad. Steg kyllingefileterne i gyldent smør i ca. 2 min. Drys med chili og salt og lad kødet hvile i ca. 5 min. Fordel kyllingestykkerne i salaten og server straks med de lune "frokostbrød."

Tip

De friske tomater kan erstattes af 1 dåse flåede, hakkede tomater (ca. 400 g), der også hældes til afdrypning, til der er 100 g tomat tilbage i sigten.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %
Print