Hurtigt madbrød

Bedømmelse

(106 vurderinger)

45 min

Nem og hurtig opskrift der giver et lækkert og fedtfattigt madbrød. Et dejligt brød, som er perfekt som mellemmåltid.

Ingredienser

8 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • ½ dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)

Pensling

  • mælk

Pynt

  • tørret rosmarin

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl med mælk og drys med rosmarin. Bag brødet midt i ovnen.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: