Pull-apart hvidløgsbrød

Pull-apart hvidløgsbrød

60+ min
Fryseegnet
Pull-apart hvidløgsbrød er et svampet og lækkert madbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart hvidløgsbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd det bløde, smagfulde hvidløgsbrød lunt direkte fra ovnen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn

Dej
  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Hvidløgssmør
  • Rør smør, hvidløg og persille godt sammen.
Sådan samler du pull-apart hvidløgsbrødet
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkantet plade (ca. 30 x 40 cm). Fordel hvidløgssmørret på dejpladen.
  • Skær dejpladen i 4 strimler på den brede led (hver dej strimmel skal måle ca. 10 x 30 cm).
  • Læg de 4 dejstrimler oven på hinanden, så du har en en dejstrimmel i 4 lag med hvidløgssmør øverst.
  • Del dejstrimlen i 6 firkantede stykker. Stil stykkerne på højkant i en smurt rugbrødsform (ca. 3 L). Lad hvidløgsbrødet efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
  • Pensl med mælk, drys med salt og bag hvidløgsbrødet midt i ovnen. Lad hvidløgsbrødet afkøle i formen ca. 15 min.

Vil du være i god tid og lade pull-apart hvidløgsbrødet langtidshæve, så sæt brødet tildækket på køl, når det er samlet (istedet for at lade det hæve). Her kan det stå 6 til 12 timer. Lad brødet stå 1- 1½ time på køkkenbordet inden afbagning.

Energiindhold for hele retten:

15954 kJ / 3813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1282 kJ / 307 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,3 % 6,3 g
Kulhydrat: 48,7 % 36,7 g
Fedt: 43 % 14,9 g
Relateret video
Pullapart hvidløgsbrød

Se hvordan du laver pull apart hvidløgsbrød her. Pull-apart hvidløgsbrød er et svampet og lækkert madbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart hvidløgsbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd det bløde, smagfulde hvidløgsbrød lunt direkte fra ovnen.

Ingredienser

Dej
100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel
1 spsk Groft salt
Hvidløgssmør
100 g Blødt smør
4 Små, pressede fed hvidløg
2 dl Finthakket bredbladet persille
Mælk til pensling
½ tsk Flagesalt