Pirogger med kød og spirer

1 time 45 min
Arbejdstid: 1 time 5 min
Pirogger med kød og spirer

Pirogger er et brød med lækkert indbagt fyld. Pirogger kan enten have salt eller sødt fyld. Prøv at lave opskriften på pirogger med oksekød til madpakken eller til den næste picnic.

Ingredienser

Dej

100 g Smør
3 dl Mælk
50 g Gær
1 tsk Groft salt
3 Æg
700 g Hvedemel (ca. 12 dl)

Fyld

3 Finthakkede løg
25 g Smør
½ kg Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
200 g Bønnespirer
1 tsk Groft salt
1 dl Sød chilisauce
1 tsk Tørret oregano
1 Lille knust fed hvidløg
1 Æg til pensling

Tilbehør

Babysalatblade

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret og tilsæt mælk.
  • Kom blandingen i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt og æg og ælt det meste af melet i. Gem lidt mel til at ælte dejen med, når den har hævet første gang.
  • Stil dejen lunt i 30 min.

Fyld

  • Sauter imens de finthakkede løg i smør, og lad kødet stege med til det er gennemstegt. Tilsæt bønnespirer, salt, chilisauce, krydderurter og hvidløg. Lad det stege sammen i 5-10 min. ved svag varme.

Samling af pirogger

  • Slå dejen ned og del den i 24 stykker.
  • Rul hver dejklump tyndt ud og fordel en 1-1½ spsk fyld på dejpladerne og pensl kanten med æg.
  • Luk pakkerne grundigt, evt. med en gaffel så der bliver et mønster og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Lad piroggerne efterhæve ca. 10 min.
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag piroggerne midt i ovnen ved ca.15 min. ved 225° - traditionel ovn. Til de er pænt lysebrune og gennembagte.
  • Server evt. med salat.

Du kan lave grove pirogger ved at erstatte ⅓ af hvedemelet med fuldkornsmel, fx speltmel, rugmel eller fuldkornshvedemel. Du kan tilsætte andre eller flere grøntsager, fx gulerod, squash, majs, peberfrugt og aubergine - ligesom der kan bruges andre krydderier eller friske krydderurter. Oksekød kan erstattes af kylling eller tun.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20087 kJ / 4801 kcal

Næringsindhold pr. 100g

818 kJ / 195 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18,7 % 9 g
Kulhydrat: 51,3 % 24,7 g
Fedt: 30 % 6,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pirogger-med-kod-og-spirer/