Pirogger med kød og spirer
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 1 time 5 min
•
Pirogger er et brød med lækkert indbagt fyld. Pirogger kan enten have salt eller sødt fyld. Prøv at lave opskriften på pirogger med oksekød til madpakken eller til den næste picnic.
Ingredienser
Dej
100 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
50 g
Gær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
700 g
Hvedemel (ca. 12 dl)
|
Fyld
3
Finthakkede løg
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
½ kg
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
200 g
Bønnespirer
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
1
Æg til pensling
|
---|
Tilbehør
Babysalatblade
|
---|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Samling af pirogger
Du kan lave grove pirogger ved at erstatte ⅓ af hvedemelet med fuldkornsmel, fx speltmel, rugmel eller fuldkornshvedemel. Du kan tilsætte andre eller flere grøntsager, fx gulerod, squash, majs, peberfrugt og aubergine - ligesom der kan bruges andre krydderier eller friske krydderurter. Oksekød kan erstattes af kylling eller tun.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20087 kJ / 4801 kcal
Næringsindhold pr. 100g
818 kJ / 195 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 18,7 % | 9 g |
Kulhydrat: | 51,3 % | 24,7 g |
Fedt: | 30 % | 6,6 g |