Pirogger med tun

Pirogger med tun

2 timer 15 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Pirogger er et brød med lækkert indbagt fyld. Pirogger kan enten have salt eller sødt fyld. Prøv at lave opskriften på pirogger med tun til næste weekendfrokost - eller tag dem med på picnic, eller som en hurtig frokost i hverdagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/pirogger-med-tun/

Sådan gør du

Dej
  • Rør gær ud i vand og tilsæt æg, salt, krydderurter, olie og speltmel.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen godt.
  • Tag dejen ud på bordpladen og ælt den sammen.
  • Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Fyld
  • Skyl spinat og kog den i vand med lidt salt ca. 2 min. Lad den dryppe af.
  • Hæld tun i en sigte og dryp det godt af.
  • Pisk æg sammen og gem lidt af det til pensling.
  • Vend resten af ægget med revet ost, purløg, salt og peber.
  • Pisk det gemte æg med lidt vand.
  • Slå dejen ned og del den i 8 (eller 4) stykker.
  • Form hver dejklump til en tynd dejplade (ca. 20 cm i diameter).
  • Fordel spinat, tun og osteblanding på dejpladerne og pensl kanten med æg.
  • Luk pakkerne grundigt. Som pynt kan man "folde" kanterne med fingrene, så kanten "bølger".
  • Lad piroggerne efterhæve ca. 15 min.
  • Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server med peberfrugt, gulerødder og salat.

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Energiindhold for hele retten:

7218 kJ / 1725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,8 % 8,3 g
Kulhydrat: 45,8 % 12,7 g
Fedt: 24,4 % 3,1 g

Ingredienser

Dej
12½ g Gær
1¾ dl Vand - lillefingervarmt
1 Æg
½ tsk Fint salt
1 spsk Klippet purløg
1 spsk Finthakket kruspersille
½ spsk Olivenolie
50 g Speltmel (ca. 1 dl)
175 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
Fyld
100 g Frisk helbladet spinat
1 dåse Tun i vand
1 Æg
150 g Revet mozzarellaost
2 spsk Klippet purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 Gule peberfrugter i både (ca. 225 g)
225 g Strimlet gulerødder
100 g Skyllet salat