Pirogger med tun

2 timer 15 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Pirogger med tun

Pirogger er et brød med lækkert indbagt fyld. Pirogger kan enten have salt eller sødt fyld. Prøv at lave opskriften på pirogger med tun til næste weekendfrokost - eller tag dem med på picnic, eller som en hurtig frokost i hverdagen.

Ingredienser

Dej

12½ g Gær
1¾ dl Vand - lillefingervarmt
1 Æg
½ tsk Fint salt
1 spsk Klippet purløg
1 spsk Finthakket persille
½ spsk Olivenolie
50 g Speltmel (ca. 1 dl)
175 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)

Fyld

100 g Frisk helbladet spinat
1 dåse Tun i vand
1 Æg
150 g Revet mozzarellaost
2 spsk Klippet purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

2 Gule peberfrugter i både (ca. 225 g)
225 g Strimlet gulerødder
100 g Salat

Sådan gør du

Dej

  • Rør gær ud i vand og tilsæt æg, salt, krydderurter, olie og speltmel.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen godt.
  • Tag dejen ud på bordpladen og ælt den sammen.
  • Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Fyld

  • Skyl spinat og kog den i vand med lidt salt ca. 2 min. Lad den dryppe af.
  • Hæld tun i en sigte og dryp det godt af.
  • Pisk æg sammen og gem lidt af det til pensling.
  • Vend resten af ægget med revet ost, purløg, salt og peber.
  • Pisk det gemte æg med lidt vand.
  • Slå dejen ned og del den i 8 (eller 4) stykker.
  • Form hver dejklump til en tynd dejplade (ca. 20 cm i diameter).
  • Fordel spinat, tun og osteblanding på dejpladerne og pensl kanten med æg.
  • Luk pakkerne grundigt. Som pynt kan man "folde" kanterne med fingrene, så kanten "bølger".
  • Lad piroggerne efterhæve ca. 15 min.
  • Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server med peberfrugt, gulerødder og salat.

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7215 kJ / 1724 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,8 % 8,3 g
Kulhydrat: 45,8 % 12,7 g
Fedt: 24,4 % 3,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pirogger-med-tun/