Pirogger med tun

Pirogger med tun

60+ min
Fryseegnet
Bag en portion pirogger til en weekendfrokost - eller tag dem med på picnic.

Sådan gør du

  • Rør gær ud i vand og tilsæt æg, salt, krydderurter, olie og speltmel. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen godt. Tag dejen ud på bordpladen og ælt den sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Fyld
  • Skyl spinat og kog den i vand med lidt salt ca. 2 min. Lad den dryppe af. Hæld tun i en sigte og dryp det godt af. Pisk æg sammen og gem lidt af det til pensling. Vend resten af ægget med revet ost, purløg, salt og peber. Pisk det gemte æg med lidt vand.
  • Slå dejen ned og del den i 8 (eller 4) stykker. Form hver dejklump til en tynd dejplade (ca. 20 cm i diameter). Fordel spinat, tun og osteblanding på dejpladerne og pensl kanten med æg. Luk pakkerne grundigt. Som pynt kan man "folde" kanterne med fingrene, så kanten "bølger". Lad piroggerne efterhæve ca. 15 min. Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen.
  • Server med peberfrugt, gulerødder og salat.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv disse lækre samosas - som snack, forret eller som tapas.

Velbekomme!
Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7168 kJ / 1713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

469 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 30,7 % 8,5 g
Kulhydrat: 45,2 % 12,5 g
Fedt: 24,1 % 3 g

Ingredienser

Gær
12½ g
Vand - lillefingervarmt
1¾ dl
Æg
1
Fint salt
½ tsk
Klippet purløg
1 spsk
Finthakket kruspersille
1 spsk
Olivenolie
½ spsk
Speltmel (ca. 1 dl)
50 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
175 g
Fyld
Frisk helbladet spinat
100 g
Tun i vand
1 dåse
Æg
1
Cheasy® Revet Mozzarella 13%
150 g
Klippet purløg
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Gule peberfrugter i både (ca. 225 g)
2
Strimlet gulerødder
225 g
Skyllet salat
100 g