Pirogger med tun

Pirogger med tun

60+ min
Fryseegnet
Bag en portion pirogger til en weekendfrokost - eller tag dem med på picnic.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør gær ud i vand og tilsæt æg, salt, krydderurter, olie og speltmel. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen godt. Tag dejen ud på bordpladen og ælt den sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Fyld
  • Skyl spinat og kog den i vand med lidt salt ca. 2 min. Lad den dryppe af. Hæld tun i en sigte og dryp det godt af. Pisk æg sammen og gem lidt af det til pensling. Vend resten af ægget med revet ost, purløg, salt og peber. Pisk det gemte æg med lidt vand.
  • Slå dejen ned og del den i 8 (eller 4) stykker. Form hver dejklump til en tynd dejplade (ca. 20 cm i diameter). Fordel spinat, tun og osteblanding på dejpladerne og pensl kanten med æg. Luk pakkerne grundigt. Som pynt kan man "folde" kanterne med fingrene, så kanten "bølger". Lad piroggerne efterhæve ca. 15 min. Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen.
  • Server med peberfrugt, gulerødder og salat.

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Energiindhold for hele retten:

7218 kJ / 1725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,8 % 8,3 g
Kulhydrat: 45,8 % 12,7 g
Fedt: 24,4 % 3,1 g
Mere inspiration

Prøv disse lækre samosas - som snack, forret eller som tapas.

Ingredienser

12½ g Gær
1¾ dl Vand - lillefingervarmt
1 Æg
½ tsk Fint salt
1 spsk Klippet purløg
1 spsk Finthakket kruspersille
½ spsk Olivenolie
50 g Speltmel (ca. 1 dl)
175 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
Fyld
100 g Frisk helbladet spinat
1 dåse Tun i vand
1 Æg
150 g Revet mozzarellaost
2 spsk Klippet purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 Gule peberfrugter i både (ca. 225 g)
225 g Strimlet gulerødder
100 g Skyllet salat