Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

30 min
De er nemme at lave og smager vidunderligt som tilbehør til de fleste retter.

Sådan gør du

  • Rør smør, hvidløg og salt sammen i en skål. Skær fluten i skiver - 1 cm tykke. Smør skiverne med hvidløgssmør. Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Drys de ristede flutesskiver med basilikum og server dem lune som snack eller en nem forret.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 225°.

Tomatbrød: Udelad hvidløg og basilikum. Fordel i stedet 20 hakkede cherrytomater på de grillede flutesskiver. Drys dem med lidt sukker og friskkværnet peber. Safranbrød: Rør smørret med safrantråde i stedet for hvidløg.

Energiindhold for hele retten:

2448 kJ / 585 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1345 kJ / 321 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 9,2 % 7,3 g
Kulhydrat: 56,1 % 44,5 g
Fedt: 34,7 % 12,6 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

25 g Blødt smør
1 Lille knust fed hvidløg
Et lille drys groft salt
1 Flute
½ dl Hakkede basilikumblade eller ½ tsk tørret basilikum