Hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes

2 timer 10 min
Arbejdstid: 40 min
Hjemmebagte hvidløgsflutes... så lækkert! Du har sikkert smagt hvidløgsflute fra supermarkedets frysedisk, men har du bagt hvidløgsflute selv? Prøv denne nemme opskrift på hvidløgsflute næste gang! Det vil du med garanti ikke fortryde! Hvidløgsflutes er perfekt tilbehør til fx grill- og sommermad...
https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogsflutes/

Sådan gør du

Dej til hvidløgsflutes
  • Hæld vandet i en skål og rør gær og honning ud heri. Bland mel og salt sammen og rør det i væsken.
  • Ælt dejen på røremaskine ved højeste hastighed i ca. 10 min. - eller med hænderne så længe du orker. Dejen skal være blank og elastisk.
  • Hæld dejen i en ren, oliesmurt skål og lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time - eller til dobbeltstørrelse.
Hvidløgssmør
  • Rør smør, hvidløg og persille sammen.
  • Form smørret til en rulle (ca. 20 cm lang) og læg den i køleskabet - indpakket i bagepapir eller husholdningsfilm.
Sådan laver du hvidløgsflutes
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Form 2 flutes.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne og gennembagte 15-18 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad de 2 hvidløgsflutes køle lidt af på en bagerist.
  • Skær ca. 15 riller ned i de 2 flutes (skær ca. 2/3 igennem brødene).
  • Skær hvidløgssmørret i ca. 30 tynde skiver og kom en skive ned i hver rille.
  • Sæt brødene tilbage på bagepladen og ind i ovnen igen lige inden servering ca. 8-10 min ved 175° - traditionel ovn.

Du kan fryse dit hvidløgsflute. Kom det i en frysepose efter du har skåret riller og kommet hvidløgssmør i. Kom det frosne hvidløgsflute direkte i ovnen og bag det ca. 15 min ved 175° - traditionel ovn.

Energiindhold for hele retten:

11950 kJ / 2856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1022 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,9 % 4,7 g
Kulhydrat: 63,3 % 38,1 g
Fedt: 28,8 % 8 g
Relateret video
Hvidløgsflutes

Ingredienser

Dej til hvidløgsflutes
4 dl Vand - lillefingervarmt
25 g Gær
1 tsk Honning
600 g Hvedemel
1 spsk Groft salt
Hvidløgssmør
100 g Blødt smør
2 Små, knuste fed hvidløg
1 dl Finthakket bredbladet persille