Oreganobrød med hvidløg

Oreganobrød med hvidløg

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant. Sammen med hvidløg er det endnu bedre, og giver en fornemmelse af sydens varme vinde og solmodne råvarer. Gør middelhavsstemningen komplet og server dit oreganobrød sammen med dejlige oste, gode pølser og måske endda et godt glas vin. Oreganobrødet er tænkt som et madbrød, der serveres sammen med et tilbehør, men det kan også sagtens stå alene fx i madpakken eller som den hurtige snack.
https://www.arla.dk/opskrifter/oreganobrod-med-hvidlog/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen ud (ca. 20 x 40 cm) og læg den på en plade med bagepapir.
  • Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (ca. 6 x 8 cm), og lad det efterhæve ca. 45 min.
  • Pensl brødet med æg og drys oregano over. Bag det midt i ovnen ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Du kan undlade hvidløg, og erstatte oregano med andre tørrede krydderurter. Det smager også godt med frisk persille og/eller salatost i dejen - og har du ingen tørrede krydderurter på lager, så er flagesalt også et herligt drys.

Energiindhold for hele retten:

13866 kJ / 3314 kcal

Næringsindhold pr. 100g

981 kJ / 234 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 71,4 % 41,2 g
Fedt: 16,8 % 4,4 g

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
1 dl Kærnemælk
25 g Gær
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
4 Knuste fed hvidløg
1 spsk Tørret oregano
400 g Sigtemel (ca. 8 dl)
350 g Hvedemel (ca. 6½ dl)
Pensling:
1 Sammenpisket æg
Pynt:
Tørret oregano