Oreganobrød med hvidløg
&format=webp)
Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant. Sammen med hvidløg er det endnu bedre, og giver en fornemmelse af sydens varme vinde og solmodne råvarer. Gør middelhavsstemningen komplet og server dit oreganobrød sammen med dejlige oste, gode pølser og måske endda et godt glas vin. Oreganobrødet er tænkt som et madbrød, der serveres sammen med et tilbehør, men det kan også sagtens stå alene fx i madpakken eller som den hurtige snack.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
1 dl
Kærnemælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
4
Knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
400 g
Sigtemel (ca. 8 dl)
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6½ dl)
|
Pensling:
1
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt:
Tørret oregano
|
---|
Sådan gør du
Du kan undlade hvidløg, og erstatte oregano med andre tørrede krydderurter. Det smager også godt med frisk persille og/eller salatost i dejen - og har du ingen tørrede krydderurter på lager, så er flagesalt også et herligt drys.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13867 kJ / 3314 kcal
Næringsindhold pr. 100g
981 kJ / 234 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 11,8 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 71,4 % | 41,2 g |
Fedt: | 16,8 % | 4,4 g |
