Alfajorcitos de maicena - karamelkager
60+ min

Alfajorcitos de maicena - karamelkager

Disse skønne kager stammer fra Argentina. De er med lidt klistret fyld....på den rigtig gode måde, a la bløde flødekarameller.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Alfajorcitos de maicena - karamelkager

Disse skønne kager stammer fra Argentina. De er med lidt klistret fyld....på den rigtig gode måde, a la bløde flødekarameller.

50 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

  • 250 g smør
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 3 æggeblommer (ca. 3 spsk)
  • 1 spsk cognac
  • 300 g majsstivelse, fx maizena (ca. 6 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 250 g dulce de leche (karamelliseret mælk)
  • 50 g kokosmel (ca. 1½ dl)

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen til blandingen er blød og cremet. Pisk æggeblommer og cognac i. Bland majsstivelse, mel, bagepulver og natron sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen sammen med citronskal. Ælt det sammen på bordet til en glat dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord (ca. 4 mm tyk). Stik runde kager ud (ca. 4 cm i diameter). Brug en kolonneform eller et glas. Saml dejen og rul den ud igen indtil der er ca. 100 kager. Læg dem på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - de skal være faste, men stadig lyse. Lad dem køle af på en bagerist.

Fordel dulce de leche på undersiden af halvdelen af kagerne. Læg de resterende kager på. Smør et tyndt lag dulce de leche på siderne af de samlede kager og rul siderne i kokosmel.

Tips

Alfajorcitos-småkager er perfekte til picnickurven eller børnefødselsdage.

Kagerne kan opbevares i tætlukket emballage i køleskabet i ca. 1 uge.

Man kan købe " dulce de leche" i udvalgte butikker i hele Danmark eller du kan lave den selv - se link.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Palomino, px, moscatel Jerez, Spanien

Sød sherry med betegnelse "cream" er oplagt til disse kager Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere viden om sherry