Bagels med kanel og appelsinskal

I stedet for appelsinskal og kanel kan du krydre bagels med citronskal, en håndfuld rosiner, tørrede tranebær, tørrede blåbær eller moset banan. De kan også bages helt uden krydderier.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagels med kanel og appelsinskal

I stedet for appelsinskal og kanel kan du krydre bagels med citronskal, en håndfuld rosiner, tørrede tranebær, tørrede blåbær eller moset banan. De kan også bages helt uden krydderier.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • ¼ liter lun mælk (lillefingervarmt)
  • 25 g gær
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 425 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

  • ½ æg
  • 2 spsk vand

Pynt

  • blå birkes

Fremgangsmåde:

Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker, kanel, appelsinskal og noget af melet. Rør dejen godt sammen, tag den ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i til en smidig dej. Ælt dejen et par minutter, den må gerne være ret fast. Lad den hæve tildækket i ca. 20 min. Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem. Del dejen i 12 stykker og rul dem til pølser på tykkelse med en finger. Form dem til ringe og pres sammenføjningerne grundigt sammen. Læg de 12 bagels på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 1 time.

Pisk æg og vand sammen, pensl brødene og drys med birkes. Bag bagels med kanel og appelsinskal midt i ovnen - til de er gyldne.

Tip

I stedet for appelsinskal og kanel kan du krydre bagels med citronskal, en håndfuld rosiner, tørrede tranebær, tørrede blåbær eller moset banan. De kan også bages helt uden krydderier.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 10 %
Print