USA – here we come

Det amerikanske køkken er et mangfoldigt køkken med indslag fra Italien, Mellemøsten, Kina, Tyskland samt mange andre madkulturer. I dette tema har vi samlet en række opskrifter på klassisk amerikansk mad fra USA.

Mange amerikanere betegner selv deres kultur som ”the big melting pot”. Bagels kommer fx fra det jødiske køkken - ”beugel” hvilket betyder ring eller armbånd på jiddisch - og jordnødder trækker rødder til slavernes kultur i sydstaterne.

Amerikansk mad er derfor meget varieret, farvestrålende og afspejler samme rigdom af inspiration, som er skyllet ind over Amerika fra alle verdenshjørner. Alle disse nuancer er gennem tiden yderligere blevet præget og defineret af bl.a. Californiens frugter og grøntsager, sydstaternes rige udvalg af chili samt østkystens varianter af skaldyr.

Mange tænker nok på burger, pizza og en klassisk BLT sandwich - og så en shake til at skylle det hele ned med - når man taler om typisk amerikansk mad. Dyk ned i vores udvalg af klassiske, amerikanske retter. God fornøjelse! Nom nom nom!

Opskrifter

Alle temaer