Malva pudding

En ganske anderledes svampet kage. Serveres lun med flødeskum og frugt.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Malva pudding

En ganske anderledes svampet kage. Serveres lun med flødeskum og frugt.

ca. 10 portioner

Antal portioner

Pudding (kage)

  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 2 store æg
  • 1 spsk blendet abrikosmarmelade eller uden frugtstykker
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1¼ dl mælk

Sauce

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pudding - kage

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt abrikosmarmelade og salt og pisk det godt sammen. Bland mel og bagepulver sammen. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande og tilsæt eddike og mælk - det skiller. Sigt melblandingen i æggene skiftevis med mælken. Kom dejen i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen.

Sauce

Kom fløde, smør, sukker og vand i en sauterpande. Varm saucen ved jævn varme og under omrøring indtil smørret er smeltet og sukkeret er opløst. Hæld saucen over kagen og prik den med en kødnål eller et træspyd - så saucen bedre kan absorberes. Server kagen lun med iskold flødeskum til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for flødeskum kan du servere cremefraiche til desserten. Server evt. også frisk eller marineret frugt til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %
Print