Passionsfrugtparfait

Pyntet med marengs, chokolade og frisk frugt bliver det til en eksotisk dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Passionsfrugtparfait

Pyntet med marengs, chokolade og frisk frugt bliver det til en eksotisk dessert.

Antal portioner

Tilbehør

  • 1 passionsfrugt
  • 16 små hvide marengs - evt. pyntet med chokolade som på billedet
  • frisk eksotisk frugt, fx mangofrugt, kiwi, ananas m.m.

Fremgangsmåde:

Skær passionsfrugterne over og skrab frugtkødet ud. Pres kødet gennem en sigte, så kernerne bliver tilbage. Pisk æggehvide og sukker i en skål. Stil den i en gryde med kogende vand og pisk til massen bliver tyk - ca. 3 min. Lad massen køle af. Rør frugtpuréen og cognac i massen. Pisk fløden og bland den i massen. Læg husholdningsfilm i en aflang form - ca 1½ liter. Hæld massen i formen. Lad parfaiten stå i fryseren i mindst 4 timer. Skær parfaiten i skiver og server sammen med marengs og frugt. Pynt med lidt passionsfrugtkød.

Tips

Parfaiten kan laves flere dage i forvejen. Parfaiten skal tages op af fryseren 15 min. før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 3 %
Print