Fastelavnsmaske
60+ min

Fastelavnsmaske

Prøv noget nyt til fastelavn. Mange børn bryder sig ikke om fyldet i fastelavnsboller, og så er denne maske ideel - blød bolledej med glasur og slik. Mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsmaske

Prøv noget nyt til fastelavn. Mange børn bryder sig ikke om fyldet i fastelavnsboller, og så er denne maske ideel - blød bolledej med glasur og slik. Mums!

20 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt til maske

  • 2 dl flormelis
  • 1¼ spsk vand
  • 150 g slik i forskellige farver
  • 2 lakridsbånd

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt fedtstof i en gryde og tilsæt mælken og lun blandingen. Hæld den i en stor skål. Rør kvark og gær ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud og form den som et stort ovalt ansigt - en fastelavnsmaske (ca. 30 x 38 cm). Læg masken på en plade med bagepapir. Skær "øjne, næse og mund" i dejen med en skarp kniv. Lad masken efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen.

Pynt til maske

Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren, i et tyndt lag, på den kolde maske. Pynt masken med slik og lav to små huller i kanten - bind lakridsbånd på som "snor".

Tips

Fastelavnsmasken kan bages dagen før og opbevares på køkkenbordet i plasticpose egnet til madlavning. Pynt først kagen på selve dagen.

Variation

Dejen kan også formes til ca. 48 små boller der sættes tæt sammen på bagepladen, så de danner en maske (et hoved). Bag masken af små boller ca. 12 min. ved 225°. Undlad glasur og sukkerpynt og server i stedet med smør.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Tips

Fastelavnsmasken kan fryses uden pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %
Print