2 kager med....

To kager af én dej. Den ene med svesker, portvin og valnødder og den anden med æble og kanel.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

2 kager med....

To kager af én dej. Den ene med svesker, portvin og valnødder og den anden med æble og kanel.

8-10 stykker pr. kage

Opskriften gælder for 2 kager

  • 150 g grofthakkede svesker
  • 1 dl mørk portvin
  • 2 æbler fx belle de boskoop

Dej

  • 300 g blødt smør
  • 500 g sukker (ca. 6¼ dl)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 3 dl letmælk

....æbler

  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 spsk kartoffelmel

....svesker

  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk kartoffelmel

Pynt til æblekagen

  • sigtet flormelis

Tilbehør til æblekagen

Fremgangsmåde:

Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over. Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time.

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.

Dej

Rør smør og sukker godt sammen med en elpisker (med piskeris), til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).

Kage med æbler

Drys kanel over dejen i springformen. Hæld æblebådene til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. Kom de afdryppede æblebåde i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Læg æblebådene i et mønster oven på dejen.

Kage med svesker

Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem portvinen. Vend valnøddekerner og portvin i resten af dejen. Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag begge kager midt i ovnen. Dæk evt. overfladen af kagerne de sidste 10 min. af bagetiden. Server æblekagen lun.

Bagetid

Sæt kagerne i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad kagerne stå ved eftervarme i ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 33830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 1 %
Print