Jordskokgratin

Jordskokgratin er det perfekte alternativ til kartoffelmos. Prøv f.eks opskriften af som tilbehør til en kødret. Den er simpel, og så smager den virkelig godt!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordskokgratin

Jordskokgratin er det perfekte alternativ til kartoffelmos. Prøv f.eks opskriften af som tilbehør til en kødret. Den er simpel, og så smager den virkelig godt!

Antal portioner
  • 700 g jordskokker
  • 1 liter vand
  • 1 tsk eddike

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokkerne og læg dem straks i en skål med koldt vand og eddike.

Skær hurtigt jordskokkerne i tynde skiver. Kom jordskokker og porrer i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Fordel dem i et ovnfast fad (ca. 25 cm i diameter) og drys med peber. Hæld mornaysauce over grøntsagerne og drys med ost og rasp. Gratiner retten midt i ovnen.

Tip

Gratinen kan tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel de rå grøntsager i 2 fade (ca. 15 x 25 cm) - derefter samme fremgangsmåde. Dæk med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn. Bag 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen i ca. 8 min. ved fuld effekt.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %
Print