Karamelbrud

Lækre karamelbrud med masser af nødder til kagebordet eller slikskålen.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karamelbrud

Lækre karamelbrud med masser af nødder til kagebordet eller slikskålen.

20 karameller pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Bland fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde. Kog uden låg og rør rundt nu og da. Karamellen er klar, når termometeret viser 130 grader eller når massen klarer kugleprøven: Hæld et par dråber af massen i iskoldt vand og rul til en kugle, som skal være fast og hård. Kogetid ca. 25 min., hvis gryden er stor eller ca. 35 min. i en mindre gryde. Del nødderne i store stykker. Kom nødder og smør i massen under omrøring. Hæld massen ud på et oliesmurt bagepapir. Lad massen stivne og skær den i mindre stykker med en skarp kniv.

Opbevares på køl.

Tip

Kog karamellen ekstra længe, så bliver den hård og kan let knækkes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print