Nøddebunde med nougatcreme

Nøddebunde med nougatcreme er en lækker dessert til hverdag og fest! Nøddebundene med mandler og hasselnødder omslutter den dejlige nougatcreme og overhældes til sidst med syrlig appelsinsirup.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddebunde med nougatcreme

Nøddebunde med nougatcreme er en lækker dessert til hverdag og fest! Nøddebundene med mandler og hasselnødder omslutter den dejlige nougatcreme og overhældes til sidst med syrlig appelsinsirup.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Nøddebunde - 2 stk.

  • 100 g usmuttede mandler
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 5 æggehvider

Nougatcreme

Appelsinsirup

  • 1 vaniljestang
  • fintstrimlet skal af 1 appelsiner
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Nøddebunde

Kom mandler og hasselnødder i en blender eller minihakker og blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Bland de hakkede nødder med sukker og fordel dem på en plade med bagepapir. Rist nødderne midt i ovnen i ca. 10 min. - vend af og til. Lad dem køle let af.

Bland sukker og kartoffelmel sammen. Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt sukkerblandingen lidt efter lidt og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend forsigtigt de ristede nødder i. Smør halvdelen af nøddeblandingen ud i en firkant (ca. 25 x 30 cm) på et stykke bagepapir. Bag bunden midt i ovnen. Gentag med resten af nøddeblandingen. Lad de 2 nøddebunde køle af på bagepapir på en bagerist.

Nougatcreme

Bring imens fløde, nougat og appelsinsaft i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. eller til der er ca. 2 dl tilbage - rør af og til. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af. Vend den afkølede blanding sammen med kvark og flødeskum. Fjern bagepapiret og læg nøddebundene sammen om nougatcremen. Stil kagen tildækket i køleskabet.

Appelsinsirup

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med spidsen af en kniv. Kom alle ingredienserne - også vaniljestangen i en lille, tykbundet gryde. Kog dem ved jævn varme og uden låg ca. 7 min. eller til der er ca. 1¼ dl sirup tilbage. Lad appelsinsiruppen køle let af.

Ved serveringen

Skær kagen ud i mindre stykker (ca. 5 x 5 cm). Anret dem på tallerkener og pynt med lidt appelsinsirup. Server resten af siruppen til.

Ristning af nøddeblanding

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagning af nøddebunde

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Nøddebunde med nougatcreme kan tilberedes dagen før. Opbevares tildækket i køleskabet. Appelsinsirup kan også forberedes dagen før. Lunes let lige inden serveringen.

Tips

Nøddebunde kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Malvasia Toscana, Italien

Se om du kan finde en vin santo fra Toscana. Hvis ikke vil en cream sherry også være dejlig til retten. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan