Sørøver-frokost
60+ min

Sørøver-frokost

Lav frikadelle-kanonkugler og anret dem sammen med sandwich, grøntsagsspyd, ost og banan.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sørøver-frokost

Lav frikadelle-kanonkugler og anret dem sammen med sandwich, grøntsagsspyd, ost og banan.

Opskriften gælder for 24 personer

Kanonkugler (ca. 160 stk.)

  • 1½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 tsk groft salt
  • 1½ dl fintrevet zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløgsfed
  • 3 æg
  • 4½ dl mælk
  • 2½ dl rasp
  • 75 g smør til stegning
  • 24 skiver fuldkornsrugbrød
  • 250 g smør
  • 12 skiver lyst sandwichbrød
  • 4 agurker
  • 24 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 600 g cherrytomater

Fremgangsmåde:

"Kanonkugler": Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del farsen i 3 portioner. Lad 2 portioner stå tildækket i køleskabet. Form den 3. portion fars til små kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Lad 1/3 af smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn varme på alle sider (ca. 5 min. i alt). Ryst panden af og til, så "kanonkuglerne" beholder den runde form. Form og steg resten af farsen (1 portion ad gangen). Kom alle "kanonkuglerne" i en bradepande beklædt med bagepapir. Smør rugbrødsskiverne med smør og læg dem sammen 2 og 2. Del hver "klapsammenmad" i 4 trekanter. Tilbered sandwichbrødet på samme måde (skær evt. skorperne af). Skær agurkerne i 1 cm tykke skiver og fordel dem på bambusspyddene skiftevis med tomaterne. Skær hver banan i 4 stykker og dyp skærefladerne i citronsaft. Skær osten i små stave. Varm "kanonkuglerne" midt i ovnen.

Anret på hver portionstallerken

To mørke og en lys "klapsammenmad", et spyd, et stykke banan, 2-3 ostestave og 6-7 "kanonkugler" i en bunke.

Varmetid for "kanonkugler"

Ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 51470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 124 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 46 %
Print